مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند مازندران:

وجود مافیای زباله را رد نمی‌کنم

شناسه خبر: OTU1NTM /

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند مازندران در پاسخ سوالی که آیا مافیای زباله در مازندران وجود دارد یا خیر، گفت: وجود مافیای زباله غیر قابل کتمان است و بله، وجود دارد.

تنکابن24، محمد زرودی در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه روزانه بیش از 3 هزار تن زباله در استان مازندران تولید می‌شود؛ اظهار کرد: 43 درصد از این زباله‌ها یعنی حدود 1300 تن زباله در روز در روستاهای استان تولید می‌شود و سهم باغ‌شهرها نیز 21 درصد است.

وی با اشاره به وجود 28 مرکز دفن در استان، افزود: عمر بسیاری از مراکز دفن و دپوی زباله در مازندران به بیش از سه دهه می‌رسد که تبعات ناشی از این اتفاق نیز قابل تامل است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند مازندران با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدأ در کاهش تولید زباله در استان، خاطرنشان کرد: بحث مازندران پاک، تنها وظیفه و مسئولیت مدیران نیست بلکه یک وظیفه و مسئولیت اجتماعی است و باید بگوییم حلقه مفقوده در مدیریت پسماند مازندران و تحقق مازندرانی پاک، نقش موثر مردم است.

این مسئول در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت کارخانه زباله سوز ساری، خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه طی نزدیک به 7 سال از آغاز تاکنون با اتفاقات و مشکلات فراوانی مواجه شد و ما بنا داریم تا افتتاح این کارخانه تا قبل از پایان کار دولت، انجام گیرد.

زرودی با بیان اینکه میزان پیشرفت این پروژه طی دو سال اخیر در مقایسه با چند سال قبل‌تر داشته قابل مقایسه نیست و واقعا چشمگیر و پر شتاب بوده است؛ عنوان کرد: در حال حاضر به دلیل اضافه شدن ساختمان ابنیه جدید و عدم تحقق تعهدات شرکت پیمانکار، زمان افتتاح کمی به تعویق افتاده است.

وی با بیان اینکه تاکنون این پروژه، 55 درصد در بخش ابنیه و  و 65 درصد در بخش تجهیزات پیشرفت فیزیکی داشته است؛ افزود: در حال حاضر احداث ابنیه جدید تقریبا دو تا سه ماه زمان می‌برد و پس از آن، دو تا سه ماه نیز زمان لازم است تا تجهیزات مابقی، نصب و راه اندازی شود و تمام همت و تلاش مسئولان برای تسریع در زمان افتتاح است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند مازندران در پاسخ به این سوال که آیا مافیای زباله در مازندران وجود دارد یا خیر، اعلام کرد: وجود مافیای زباله غیر قابل کتمان است و بله، وجود دارد؛ البته می‌توان تمهیداتی را لحاظ کرد تا این طلای کثیف را که به نوعی، طلایش را دیگران می‌برند و بخش دومش برای استان می‌ماند را مدیریت و کنترل کرد.

زرودی با اشاره به رقم بسیار درشت زباله‌های قابل بازیافت، متذکر شد: به راحتی می‌توان با مشارکت پلیس راه در مبادی ورودی و خروجی پنج گانه استان، خودروهای حامل زباله‌ها را رصد و کنترل کرد و شرایطی را ایجاد کنیم که بتوانیم این جریان را کنترل و نظارت کنیم و به راحتی دست مافیای زباله کوتاه می‌شود و منافع آن به استان بر می‌گردد.

وی در پاسخ به میزان اعتبار و هزینه کرد کارخانه زباله سوز ساری، بیان کرد: قرارداد زباله سوز ساری 30 میلیون دلار به اضافه قرارداد الحاقیه به مبلغ 30 میلیارد تومان بود که تاکنون 15 میلیون دلار از مجموع 19 میلیون دلار سهم شهرداری ساری به اضافه 45 میلیارد تومان پرداخت شده است و عدد باقیمانده 4.5 میلیون دلار به اضافه 86 میلیارد تومان است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند مازندران افزود: در پروزه نوشهر نیز سهم دولت 120 میلیارد تومان بود که پرداخت شد و تخصیص هم پیدا کرد.

زرودی در خصوص میزان کمک ریالی دولت به پروژه‌های پسماند مازندران، پاسخ داد: دولت در سال 98 حدود 265 میلیارد تومان به پنج استان تخصیص داد که سهم مازندران 117 میلیارد تومان بوده و در بودجه پیشنهادی سال 99 نیز میزان تخصیص به این 5 استان ساحلی حدود 340 میلیارد تومان بود که حدود 142 میلیارد تومان آن سهم مازندران می شود.

وی گفت: البته جدای از این 142 میلیارد تومان، پروژه زباله سوز ساری 60 میلیارد تومان از محل تبصره 19 اعتبار گرفت که رقم بسیار مطلوبی است.

نظرات
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
مهمترین عناوین

کیمیا پویش