شهید شیرودی؛ ستارهٔ درخشان جنگهای کردستان
شناسه خبر: OTU0NzM /
خلبان شهید علیاکبر قربان شیرودی (متولد ۲۵ دی ۱۳۳۴ در تنکابن) بالگرد جنگنده بل ایاچ-۱ کبرا هوانیروز ارتش بود که پس از رشادهای فراوان در وقایع کردستان و حضور تاثیر گذار ۸ ماهه در دفاع مقدس در ۸ اردیبهشت ۱۳۶۰ در دشتذهاب شهادت را در آغوش گرفت.
به گزارش تنکابن24، با بیش از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین زمان پروازهای جنگی در دنیا (۲۵۰۰ ساعت پرواز) و نجات یافتن از ۳۶۰ خطر مرگ به گفته شهید مشیت و عنایت الهی بوده است.

در سالروز شهادت علیاکبر قربان شیرودی ( ۸اردیبهشت ) دراین مقاله سعی شده است که بیوگرافی از این شهید سرافزار منتشر نمائیم
سروان خلبان شهید علیاکبر قربان شیرودی (متولد ۲۵ دی ۱۳۳۴ در تنکابن) بالگرد جنگنده بل ایاچ-۱ کبرا هوانیروز ارتش بود که پس از رشادهای فراوان در وقایع کردستان و حضور تاثیر گذار ۸ ماهه در دفاع مقدس در ۸ اردیبهشت ۱۳۶۰ در دشتذهاب شهادت را در آغوش گرفت.
وی در روز ۲۵ دی ۱۳۳۴ در بالاشیرود در شهرستان تنکابن استان مازندران به دنیا آمد. و پس از اتمام دورهٔ ابتدایی دبیرستان تا مقطع دیپلم را در تهران به ادامه تحصیل سپری نمود
علیاکبر در سال ۱۳۵۱ موفق به حضور در دورهٔ مقدماتی آموزش خلبانی گردید و پس از اتمام دورهٔ کامل جنگنده بل ایاچ-۱ کبرا را در پادگان هوانیروز اصفهان به استخدام ارتش درآمد. رفاقت وی با شهید احمد کشوری که ضمن هم استانیها بود تفکرات مذهبی نزدیکی بهم داشتن در همین دوران آغاز شد.
شهید شیرودی در ۲۴ سالگی و در غائله کردستان بهعنوان فرمانده خلبانان هوانیروز انتخاب شد. شیرودی در جنگ پاوه نیز نقش تعیینکنندهای پس گرفتن این شهر ایفا نمود. با شروع حمله نظامی عراق به ایران در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹به منطقهٔ کرمانشاه رفت و در اولین روز جنگ در طول ۱۲ ساعت پرواز چندین عملیات را راهبری کرد و به همین علت در ۸ مهر ۱۳۵۹ از ستوان یار سوم خلبان به درجهٔ سروانی ارتقا یافت.
شهید شیرودی پس دریافت درجه تشویقی سروانی در ۹ مهر ۱۳۵۹ با ارسال نامه به فرمانده هوانیروز مبنی بر بازگرداندن درجه تشویقی اینچنین نوشت:" اینجانب خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه میباشم و تا کنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیهٔ جنگها شرکت نمودهام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشتهام و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفتهام؛ لذا تقاضا دارم درجهٔ تشویقیای که به اینجانب دادهاند، پس گرفته و مرا به درجهٔ ستوانیارسومی که بودهام، برگردانید.
تمرد از دستور مبنی بر خالی کردن انبار مهمات در جنگ پاوه: ما میمانیم و با همین ۲ هلیکوپتری که در اختیار داریم مهمات دشمن را میکوبیم و مسئولیت تمرد را میپذیریم."
تمرد از دستور مبنی بر خالی کردن انبار مهمات در جنگ پاوه: ما میمانیم و با همین ۲ هلیکوپتری که در اختیار داریم مهمات دشمن را میکوبیم و مسئولیت تمرد را میپذیریم."
شهید شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از ۴۰ بار سانحه و بیش از ۳۰۰ مورد اصابت گلوله به هلی کوپترش، باز سرسختانه می جنگید.
وی در مصاحبهای، علت زنده مانده اش را پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین زمان پروازهای جنگی در دنیا (۲۵۰۰ ساعت پرواز) و نجات یافتن از ۳۶۰ خطر مرگ را مشیت و عنایت الهی عنوان کرد.
خلبان یار احمد آرش آخرین پرواز علی اکبر شیرودی میگوید: " در آخرین نبرد هم جانانه جنگید و بعد از آنکه چهارمین تانک دشمن را زدیم ناگهان گلوله یکی از تانکهای عراقی به هلیکوپتر ما اصابت کرد. زمین و آسمان دور سر ما چرخیدند. در همان حال شیرودی که مجروح شده بود با مسلسل به تانکی که شلیک کرده بود نشانه رفت و آن منهدم کرد. من بیهوش شدم و چون به هوش آمدم، دیدم از هلیکوپتر بیرون افتاده؛ بین تانکهای خودی و دشمن سقوط کرده بودیم. او را صدا زدم اکبر اکبر! اما جوابی نداد. در همان لحظه اول شهید شده بود. گلوله از پشت کتف اصابت کرده و از جلوی سینهاش خارج شده بود. با تن زخمی به راه افتادم، لحظاتی بعد هلیکوپتری برای نجات ما آمد و مرا به بیمارستان پادگان آورد." و اینگونه بوده این شهید دلاور در ارتفاعات بازی دراز دشت ذهاب به فیض شهادت نائل گردید،
پیکر شهید شیرودی در محوطه امامزاده حسین شهر شیرود تنکابن به خاک سپرده شد. از وی ۲ فرزند به نام عادله و ابوذر از همسر دوم که در هنگام کشته شدنش ۴ ساله و یکساله بودند و آناهیتا که فرزند ارشد اوست از همسر اول به یادگار ماندهاست.
در تیرماه ۱۳۸۹، احداث یادمان وی در منطقهٔ بازی دراز در کرمانشاه آغاز شد. بنای یادبودی نیز در شهر تنکابن برای بزرگداشت وی احداث گردیدهاست.
پس از شهادت علی اکبر شیرودی از خصوصیت شخصیتی و دلاوری های این شهید بسیار گفته شده است که به چندمورد اشاره میگردد
در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۶۰، آیت الله خامنه ، رئیس جمهور وقت از وی بهعنوان اولین نظامیای که در نماز به او اقتدا کردهاست یاد کرد و او را مکتبی، مؤمن و جنگنده در راه خدا توصیف کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی،نمانیده وقت ویژه امام در شورای عالی دفاع دربارهٔ وی گفت:" من در قیافهٔ شیرودی مالک اشتر را دیدم."
دکتر شهید مصطفی چمران، وزیر دفاع وقت، او را ستارهٔ درخشان جنگهای کردستان نامیدهاست.
شهید تیمسار ولیالله فلاحی، رئیس ستاد مشترک ارتش وقت، دربارهٔ وی میگوید:" ناجی غرب و فاتح گردنهها و ارتفاعات آریا، بازی دراز، میمک، دشت ذهاب و پادگان ابوذر بود. او غیرممکنها را ممکن ساخت."
شهید علیاکبر قربان شیرودی یک از ستارگان معاصر این است
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.