×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴  .::.   برابر با : Saturday, 26 April , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 3 خبر
زیرساخت‌های گردشگری آبی مازندران آماده میزبانی از مسافران نوروزی

وجود رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، آب‌بندان‌ها و سدهای بزرگ و کوچک در مازندران طی سال‌های اخیر گرایش به سمت ایجاد زیرساخت‌های گردشگری آبی در مازندران را تقویت کرد و به ایجاد مجموعه‌هایی در نقاط مختلف استان منجر شد که هر کدام اکنون به مقصدهای شاخص و مهم سفر برای بسیاری از مسافران تبدیل شده‌اند.

از شرق تا غرب مازندران می‌توان جاذبه‌های آبی متعددی را یافت که در دل طبیعت به برخی زیرساخت‌های تفریحی و رفاهی و پذیرایی مجهز شده‌اند تا تجربه متفاوتی را برای مسافران و گردشگران و دوست‌داران طبیعت‌گردی رقم بزنند. مجموعه‌هایی که با تلفیقی از طبیعت و زیرساخت‌های انسان‌ساخت فضای متفاوتی را برای تفریح و ثبت خاطراتی خوش از سفر به مازندران ایجاد کرده‌اند.

بر اساس آمارهای شرکت آب منطقه‌ای مازندران، در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ حدود سه میلیون نفر از زیرساخت‌های گردشگری آبی ایجاد شده در محیط پیرامونی سازه‌ها و تاسیسات آبی تحت مدیریت این دستگاه بازدید کردند که آمار قابل توجهی به حساب می‌آید.

برای نوروز امسال نیز این مجموعه‌های گردشگری آبی از مسافران میزبانی می‌کنند. به گفته عضو هیئت مدیره و رئیس گروه درآمد و مشترکین شرکت آب منطقه‌ای مازندران برای تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ زیرساخت‌های گردشگری آبی مازندران شامل مجتمع‌های گردشگری در محدوده سدها، دریاچه‌ها و آب‌بندان‌های استان با همه توان و امکانات آماده میزبانی از مسافران نوروزی هستند.

فاطمه محبوبی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱ طرح گردشگری مرتبط با فضاهای پیرامونی تاسیسات آبی زیرمجموعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران در نقاط مختلف استان فعال هستند که در طول سال پذیرای میلیون‌ها مسافر و گردشگر می‌شوند و اوج حضور مسافران در آن‌ها نیز تعطیلات نوروز است.

وی افزود: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در سال‌های اخیر با هماهنگی و نظارت شرکت آب منطقه‌ای مازندران گام‌های خوبی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری آبی در محیط‌های پیرامونی تاسیسات آبی زیرمجموعه این شرکت برداشتند و اکنون این مجموعه‌های گردشگری آبی از مهم‌ترین زیرساخت‌های گردشگری استان به شمار می‌آیند.

به گفته این مسئول، مجموعه گردشگری برنجستانک در سوادکوه شمالی، مجموعه گردشگری الیمالات در شهرستان نور، مجموعه گردشگری سد شیاده بابل، مجتمع تفریحی آویدر سد خاکی صلاح‌الدین‌کلا در نوشهر، مجموعه تاریخی باغ جهانی عباس‌آباد بهشهر، مجموعه گردشگری آبی دریاچه ولشت چالوس، زیرساخت‌های گردشگری دریاچه شورمست سوادکوه، مجموعه گردشگری آب‌بندان الندان چهاردانگه ساری، آب‌بندان دشت نور در شهرستان نور، چشمه گرگین‌آباد ساری و دریاچه دریوک کلاردشت نقاط شاخصی از گردشگری آبی در مازندران هستند که مسافران نوروزی استان می‌توانند در تعطیلات پیش رو از زیرساخت‌های موجود در آن‌ها بهره‌مند شوند.

محبوبی با اشاره به اثرگذاری اجرای این طرح‌ها بر بهبود وضعیت گردشگری انبوه در استان و کمک به پیشگیری از حضور متراکم گردشگران در طبیعت تصریح کرد: علاوه بر اشتغال‌زایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود آبی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، یکی از دستاوردهای اجرای این طرح‌های گردشگری مدیریت اصولی حضور مسافران و گردشگران در حاشیه منابع آبی و سوق دادن گردشگران به سمت گردشگری مدیریت‌شده و ساختارمند است.

وی افزود: همه این مجموعه‌های گردشگری و اقدامات و زیرساخت‌هایی که سرمایه‌گذاران طرح‌ها در محدوده مصوب و محوطه‌های تحت مالکیت شرکت آب منطقه‌ای مازندران ایجاد می‌نند بر اساس کتابچه طرح است و نظارت کافی برای پیشگیری از بروز هرگونه آسیب به محیط زیست وجود دارد.

مجموعه گردشگری آویدر (سد خاکی صلاح‌الدین‌کلا) نوشهر، سد برنجستانک سوادکوه شمالی، چشمه سورت ساری و دریاچه ولشت کلاردشت و مجموعه گردشگری الیمالات نمونه‌هایی از ایجاد زیرساخت‌های گردشگری آبی در مازندران هستند که به مدیریت حضور گردشگران در این مناطق، اشتغال‌زایی، کسب درآمد ساختارمند از حضور گردشگران و مسافران و کاهش حضور متراکم گردشگران در طبیعت کمک کرده‌اند.

در این بین از واگذاری چشمه سورت ساری به بخش خصوصی می‌توان به عنوان یکی از مصادیق پیشگیری از تخریب طبیعت یاد کرد. چشمه‌ای ارزشمند و با قابلیت ثبت جهانی که در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ به دلیل نبود مدیریت مستقل بر آن در مسیر تخریب حوضچه‌ها و خشک شدن قرار گرفته بود. اما اکنون حدود سه سال است که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و اجرای طرح گردشگری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای مسافران و حفاظت از این اثر طبیعی مهم کشور، حال و روز مناسبی دارد و احیا شده است.

مازندران دارای ۸۷۸ قطعه آب‌بندان فعال، ۱۱ سد بزرگ و کوچک و ۱۲۰ شاخه رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر است که ظرفیت‌های کم‌نظیری را برای ایجاد زیرساخت‌های گردشگری مرتبط با جاذبه‌های طبیعی و بخش آب ایجاد کرده‌اند. بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها در چارچوب ضوابط محیط زیستی می‌تواند بخش مهمی از فشار گردشگری انبوه و بدون برنامه بر طبیعت مازندران را کاهش دهد و به ایجاد مقاصد جدید و ساماندهی شده گردشگری در این استان کمک کند./منبع ایرنا

انتهای خبر/

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.