سال ۱۳۳۲ نخستین سینمای شهسوار با نام سینما ایران توسط مرحوم “ناصح عرب” و همسرش با ۲۰۰ صندلی ساخته شد. پس از انقلاب در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت و سپس به حوزه هنری واگذار شد. سینما ایران تا سال ۱۳۹۵ با وجود فرسودگی بسیار زیاد بنا ، فعال بود.
سال ۱۳۴۵ یک سینمای ۴۰۰ نفره با نام سینما کاپری توسط زنده یاد “جمشید ستوده” درشهسوار ساخته شد و تا سال ۱۳۵۷ فعال بود. این سینما آذر ۱۳۵۷ دچار آتشسوزی شد و از بین رفت. در نهایت سال ۱۳۸۰ درخواست تغییر کاربری آن موافقت شد.با وجود اینکه استانداری دستور داد تا عملیات ساختمانی تخریب سینما متوقف شود، اما این سینما به طور کامل تخریب شد.
“ناصح عرب” که سال ۱۳۳۲ سینما ایران را راهاندازی کرده بود، دومین سینمای خود را سال ۱۳۵۳ با نام شهرفرنگ در این شهر با ظرفیت ۴۰۰ صندلی تاسیس کرد. سینما پس از انقلاب به بنیاد مستضعفان واگذار شد و نام آن نیز به سینما انقلاب تغییر کرد. این سینما سال ۱۳۷۴ در اختیار حوزه هنری قرار گرفت. این سینما نیز سال ۱۳۹۴ به دلیل فرسودگی بنا تعطیل شد و برخی تلاشها برای ازسرگیری فعالیت آن بینتیجه ماند.
شهر خرمآباد نیز یک سالن سینما داشت با نام شقایق که سال ۱۳۴۰ با ظرفیت ۳۰۰ صندلی ساخته شده بود. این سینما ۱۳ سال پس از افتتاح به دلیل نقص ایمنی تعطیل شد. پس از انقلاب ساختمان سینما مصادره شد و در اختیار مجتمع اقتصادی کمیته امداد قرار گرفت. سال ۱۳۶۵ راهرو و سالن انتظار سینما به واحد تجاری تبدیل شد و همان سال کمیته امداد امام(ره) تصمیم گرفت سینما را بفروشد. فرماندار وقت تنکابن با این تصمیم مخالفت کرد. اما در نهایت امروز هیچ اثری از سینما شقایق خرمآباد وجود ندارد.
سینما دریا در سلمانشهر –متلقو- یکی دیگر از سینماهای تعطیل شده مازندران است. سینمایی که سال ۱۳۵۶ به بهرهبرداری رسید و فعالیت بسیار کوتاهی داشت. این سینما بیشتر از این که برای اکران فیلم مورد استفاده قرار بگیرد، محلی برای اجرای جشنها و مراسم بود. سینما دریا پس از انقلاب تا سال ۱۳۷۶ فعالیت سینمایی نداشت. اما از ابتدای سال ۱۳۷۷ با انجام بازسازی اکران فیلم روی پرده این سینما آغاز شد و فقط ۶ ماه بعد به دلیل استقبال نکردن از فعالیت آن، درهای این سینما نیز برای همیشه بسته شد.